winston w/o weight

"Machines are going to fail, the political systems are going to fail, and a few men are going to take to the hills and start over."

Friss topikok

Linkblog

Új államalapítás

2009.05.22. 10:49 winston w/o weight

A Kecskeméti Lapok 3.évezred sorozatának e kötetét olvasgatva, az ember rácsodálkozik arra, hogy ha ennyire tisztán lehet dolgokat látni, akkor mire várunk, miért nem tesszük.

Az elmúlt hónapokban örvendetes, hogy egyre inkább gyülemlik és sokasodik az a tudásbázis, ami ezen ország pozitív irányú előremozdításához szükséges. Ugyanakkor ez olyan sajnálatosan távol áll a mainstream médiától egyenlőre, hogy az hihetetlen. Ami az emberek zöméhez eljut információfoszlány, gyakran még a kérdések felvetéséhez sem elegendő.

Nem csoda, hogy nagyon sokan csak egyfajta mátrixos hangulatot éreznek (smtg is wrong with the world), ami kínosan visszaköszön az MSzP youtube-os reklámfilmjében is.

A változásokhoz azonban a helyzet ésszerű végiggondolására van szükség, ha ezt a világot, méginkább benne ezt az országot minden lehetőség legjobbikának gondoljuk, vagy úgy véljük alapvetően azért minden oké, akkor soha nem változik meg semmi. Új reformkor kell, de nem a gyurcsányi lejáratott értelemben, hanem együtt gondolkodva, együtt teremtve meg a kereteit. Ez nem fog menni a társadalom vagy az értelmiség egyes részeinek kihagyásával, de minimum követelményként azért elvárható, hogy legalább beszélni, együttgondolkodni hajlandó legyen a másik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://winston.blog.hu/api/trackback/id/tr81137062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása