winston w/o weight

"Machines are going to fail, the political systems are going to fail, and a few men are going to take to the hills and start over."

Friss topikok

Linkblog

Adams

2009.06.03. 08:55 winston w/o weight

 

Az HBO-n futó John Adams sorozatot fő-műsoridőben kellene magyar csatornán sugározni, mert tanulságos és rendkívül fontos üzenetet hordoz. Olyan üzenetet, amelyet a jelenlegi bulvármédia semmilyen formában nem juttat el az embereknek.

 

Ha magyar példát kellene keresni, magyar sorozatot forgatni, akkor persze nem igazán akadna megfelelő főhős. Bibó élete valószínűleg kevéssé kötné le az átlag magyar nézőt, ahogy az íróasztala felett görnyed. Nagy Imre élete meg nem nevezhető éppenséggel az emberi jogok képviselete iránti állandó törekvésnek. Jutnak-e nekünk ilyen hősök? Esetleg valamelyik kisgazda politikus lehetne példa, Tildy vagy Kovács Ferenc, de, hogy sorsuk túl sok pozitív indulattal nem fűtené fel a tévénézőt az aligha vitatható

 

A demokrácia felelősség, teher mindenki számára. Mindenkibe beleértendő a választópolgár is. Felelősség a szavazófülkében meghozott döntéséért. Felelősség, azért hogy az adóit ettől függetlenül is befizesse, a törvényeket betartsa.

 

Magyarországon néha úgy tűnik a felelősség azonban nemcsak a kormányzat, hanem a polgárok is részéről is hiánycikk.

 

A demokráciáért küzdeni kell, néha vérezni érte, hogy elmondhassuk a miénk.

Ma nem kellene túl sok, maximum az idejét kellene áldozni a polgárnak. Időt amit arra áldoz, hogy utánaolvasson, érdeklődjön a világ dolgai iránt. Ha szükségesnek látja, akkor pártprogramot olvasson, de ki az, aki ezt megteszi manapság.

 

Aki belép egy pártba és az idejét áldozza erre, többnyire hülyének tekintetett vagy feltételezik róla, hogy önös érdekei vezetik. Ugyanakkor a köz ügyeivel lehetne másképp is foglalkozni, utána járni a közvetlen környezetünk ügyeinek, mégis elkeserítően kevesen teszik meg. De ha nem mi, akkor ki?

 

Ennek megfelelően tisztelem még azokat a pécsi szoci pártaktivista nénikéket is, akik még most is megpróbálják vinni a zászlójukat. Legalább nem fizetésért és önös érdekből teszik, mint a pártvezetőik, akik megvezetik őket. Ugyanakkor az információhiány, sőt a rendelkezésre álló információk ép ésszel végig nem gondolása ugyanúgy felróható számukra, mint az átlagpolgárnak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://winston.blog.hu/api/trackback/id/tr381160616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása